fbpx

E bine să știi despre

Cum să-ți alegi primul aparat foto

GTK EDIT IMG

Cum să-ți alegi primul aparat foto ca să devii fotograf profesionist

Dacă ești pasionat de fotografie și visezi să devii fotograf profesionist, primul pas pe care trebuie să-l faci este să-ți alegi un aparat foto potrivit. Alegerea unui aparat foto poate fi o sarcină dificilă, mai ales dacă ești începător. În acest articol, îți vom oferi câteva sfaturi care te vor ajuta să faci alegerea corectă.

1. Stabilește-ți bugetul

Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să-ți stabilești bugetul. Aparatele foto pot varia foarte mult ca preț, de la câteva sute de lei la câteva mii de euro. Este important să alegi un aparat foto care să se încadreze în bugetul tău.

2. Gândește-te la tipul de fotografie pe care vrei să îl faci

Există multe tipuri diferite de fotografie, cum ar fi:

 • Portret
 • Nunta
 • Evenimente
 • Peisaj
 • Macro
 • Street

Alegerea tipului de fotografie pe care vrei să îl faci te va ajuta să restrângi opțiunile disponibile. De exemplu, dacă vrei să faci fotografie de portret, ai nevoie de un aparat foto cu un obiectiv bun pentru portrete.

3. Alege tipul de aparat foto potrivit

Există două tipuri principale de aparate foto:

 • Aparatele foto DSLR (Digital Single-Lens Reflex) sunt aparate foto profesionale care oferă o calitate excelentă a imaginii.
 • Aparatele foto mirrorless sunt aparate foto mai compacte și mai ușoare decât DSLR-urile, dar oferă o calitate a imaginii similară.

Dacă ești începător, un aparat foto mirrorless este o opțiune bună. Aceste aparate foto sunt mai accesibile decât DSLR-urile și sunt mai ușor de învățat.

4. Citește recenzii

Înainte de a cumpăra un aparat foto, este important să citești recenzii de la alți fotografi. Acest lucru te va ajuta să obții o imagine de ansamblu asupra calităților și defectelor aparatului foto.

5. Testează aparatul foto înainte de a-l cumpăra

Dacă este posibil, încearcă să testezi aparatul foto înainte de a-l cumpăra. Acest lucru te va ajuta să te asiguri că aparatul foto este potrivit pentru tine.

6. Investește în accesorii

Pe lângă aparatul foto, vei avea nevoie și de câteva accesorii, cum ar fi:

 • Un obiectiv
 • Un card de memorie
 • Un trepied
 • Un filtru

Alege accesorii de calitate, care te vor ajuta să obții fotografii de cea mai bună calitate.

7. Învață să folosești aparatul foto

Chiar dacă ai cumpărat cel mai bun aparat foto din lume, dacă nu știi cum să-l folosești, nu vei putea obține fotografii de calitate. Învață să folosești toate funcțiile aparatului foto, astfel încât să poți explora pe deplin potențialul său.

Concluzie

Alegerea primului aparat foto poate fi o sarcină dificilă, dar cu ajutorul sfatului oferit în acest articol, vei putea face alegerea corectă. Asigură-te că iei în considerare toate factorii importanți, cum ar fi bugetul, tipul de fotografie pe care vrei să îl faci și recenzii. De asemenea, încearcă să testezi aparatul foto înainte de a-l cumpăra. Odată ce ai găsit aparatul foto potrivit, poți începe să-ți dezvolți abilitățile de fotografie și să-ți îndeplinești visul de a deveni fotograf profesionist.

Ți-a plăcut, distribuie!

Distribuie pe Facebook
Distribuie pe WhatsApp