fbpx

BLOGUL Good to Know

Blogul Good to Know este o resursă excelentă pentru a afla lucruri noi și interesante din domenii diverse, cum ar fi istoria, știința, cultura, tehnologia, etc. Postările sunt bine scrise și informative, iar autorii sunt experți în domeniile lor.

 

BLOG GTK

Top 5 Cele Mai Inteligente Animale

Inteligența animalelor este un domeniu fascinant de cercetare care ne ajută să înțelegem mai bine lumea naturală și locul nostru în ea. Animalele enumerate mai sus sunt doar câteva exemple ale diversității și complexității inteligenței animale.

Citeste mai mult »
BLOG GTK

Povestea programului SETI

De la începutul timpului, omenirea s-a întrebat dacă suntem singuri în Univers. Programul SETI (Search for Extraterrestrial Intelligence) este o căutare științifică ambițioasă care încearcă să răspundă la această întrebare fundamentală.

Citeste mai mult »
BLOG GTK

Povestea telescopului Hubble

De la Galileo Galilei, care a îndreptat un telescop spre cer pentru prima dată, omenirea a fost fascinată de misterele Universului. Dar abia în 1990, cu lansarea telescopului spațial Hubble, am putut cu adevărat să deschidem o fereastră spre infinit.

Citeste mai mult »
BLOG GTK

Atlantida: Mit sau Realitate?

Atlantida, o insulă legendară descrisă de Platon în dialogurile sale Timaios și Critias, a fascinat imaginația oamenilor de secole. Povestea Atlantidei, o civilizație avansată distrusă de un cataclism natural, a inspirat numeroase cărți, filme și teorii conspiraționiste.

Citeste mai mult »
BLOG GTK

AI în Marketing

Inteligența artificială (AI) a revoluționat diverse domenii ale vieții, inclusiv marketingul. AI are potențialul de a transforma modul în care companiile își atrag, convertesc și fidelizează clienții.

Citeste mai mult »
BLOG GTK

Comunicare versus Manipulare

Comunicarea este un proces fundamental al interacțiunii umane, esențial pentru construirea de relații, colaborare și rezolvarea problemelor. Pe de altă parte, manipularea este o tactică prin care se influențează intenționat o altă persoană pentru a

Citeste mai mult »
BLOG GTK

Exagerări în Tema Încălzirii Globale

Încălzirea globală este un fenomen real și grav, cu consecințe semnificative pentru planetă și omenire. Cu toate acestea, există o tendință de a exagera anumite aspecte ale problemei, care poate duce la confuzie, neîncredere și inacțiune.

Citeste mai mult »
RECENZII

Astăzi contează – John C. Maxwell

Cartea “Astăzi contează: 12 practici zilnice pentru un succes garantat al zilei de mâine” scrisă de John C. Maxwell a devenit un bestseller internațional după publicarea sa în 2012. Maxwell, un expert în leadership și dezvoltare personală, oferă o serie de sfaturi

Citeste mai mult »
RECENZII

Fă-ți patul – amiralul William H. McRaven

Cartea “Fa-ți patul” scrisă de amiralul William H. McRaven a devenit un bestseller instantaneu după publicarea sa în 2017. Cartea oferă o serie de sfaturi practice și inspiraționale bazate pe experiențele autorului din Marina Statelor Unite. McRaven susține că

Citeste mai mult »
RECENZII

Regula de 5 secunde – Mel Robbins

“Regula de 5 secunde” de Mel Robbins este o carte de dezvoltare personală care a devenit un bestseller international. Promite o soluție simplă și eficientă pentru a depăși frica, procrastinarea și îndoiala de sine, și a ne transforma viața prin acțiune imediată.

Citeste mai mult »
BLOG GTK

Roger Banister – Puterea Exemplului

În lumea sportului și a realizărilor umane remarcabile, povestea lui Roger Bannister și a sa realizare epocală, cea de a alerga un mile în mai puțin de patru minute, rămâne una dintre cele mai inspiraționale povești. Succesul său nu a fost doar o

Citeste mai mult »
BLOG GTK

Nimic prea mult

Călătorind prin istoria filosofiei grecești antice, descoperim o multitudine de idei și învățături care au influențat semnificativ gândirea occidentală. De la Socrate și Platon la Aristotel și Epicur, marile minți ale Antichității ne-au lăsat o moștenire bogată

Citeste mai mult »